ABC en Valencià
La Dipu et Beca es consolida un estiu més com a plataforma laboral per als joves valencians
El programa de la Diputació de València arriba a la seua novena edició amb 268 ajuntaments i entitats locals menors adherides i més de 1.600 beques
Com cada mes de juliol des de fa nou anys, estudiants universitaris valencians podran adquirir experiència professional en ajuntaments i entitats locals menors adherides de la província a través de ‘La Dipu et Beca ’, un programa de la Diputació de València que té com a objectiu ajudar als joves a la inserció professional. “Es tracta d'assistir als estudiants perquè puguen fer pràctiques i completar la seua formació , amb un ajuda econòmica que també puguen utilitzar durant el curs”, ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.
En esta edició s'han adherit 268 ajuntaments i entitats locals menors, amb un pressupost d'1.479.000 euros i un nombre màxim de beques de 1.606. La durada de les beques és d'un mínim de 15 dies i un màxim de dos mesos, entre juliol i agost. La dotació de les ajudes és de 500 euros bruts al mes , dels quals la Diputació aporta el 80% i l'ajuntament el 20% restant.
D'esta manera, la institució provincial subvenciona parcialment la beca i és el consistori el que trau la convocatòria atenent a les seues necessitats concretes. Mitjançant aquest mecanisme és possible una àmplia oferta de beques de moltes especialitats, tant de graus com de cicles formatius . Així mateix, des de l'entrada del nou equip de govern s'ha garantit la igualtat en la valoració, explicant un 30% la situació econòmica, un 20% l'estar empadronat en el municipi, un 15% l'expedient acadèmic, un 10% els coneixements de valencià, i un 5% la formació complementària.
La Dipu et Beca pertany al programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, i en nou edicions s'han concedit 20.731 beques, amb 27.853 beneficiaris . Una iniciativa a la qual se suma un nou projecte en col·laboració amb l'equip CTalent de la Universitat Politècnica de València, amb el qual es pretén acostar a ambdues institucions per a oferir pràctiques universitàries a l'alumnat. Es tracta d'un programa pilot en el qual els Ajuntaments es posaran en contacte amb les universitats per a assenyalar què necessitats tenen, oferint-se com a lloc de pràctiques per a l'alumnat.
D'esta manera, les pràctiques obligatòries que han de cursar-se en els estudis superiors s'alinearan amb les necessitats de les administracions públiques, proporcionant un escenari d'aprenentatge pràctic amb un important impacte social.